Vi har sammlt på oss många olika besöksvänliga platser men kom ihåg att dom sammlats in under många år och det är inte säkert att alla finns kvaf.+

 

VÄLKOMMEN TILL FREDRIKSDAL

 

Välkommen till Fredriksdal mitt i Helsingborg! Med sina museer och trädgårdar bjuder Fredriksdal på upplevelser för alla åldrar, hela året. Fredriksdal är ett utflyktsmål utan motstycke i Europa. Det är ett Skåne i miniatyr med 360 000 kvadratmeter unika miljöer, byggnader och trädgårdar. Här bevaras landskapets historia och mångfalden lever och brukas.

Att besöka Fredriksdal är som att göra en utflykt tillbaka i tiden. Området är fyllt av upplevelser för stora och små - man kan gå på upptäcktsfärd, se husdjuren beta eller följa med herrgårdsmamsellerna på en rundvandring. Köp en påse bröstkarameller i stadskvarteren, finn favoritrosen i blomsterbutiken eller njut av en kopp kaffe under äppelträden. På Fredriksdal har varje årstid sin skönhet, och hela tiden kan man uppleva något nytt och spännande. Man kan komma hit för att söka kunskap om natur och kultur, eller bara lägga sig i en hängmatta och njuta av livet. På Fredriksdal är allting möjligt!