723 Skagerack Runt

Skagerrak runt – danska sandstränder, norska fjordar & svensk västkust

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerrak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. Under vår rundresa på fyra dagar, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig länderna från sina bästa sidor.

Vi lämnar hemorten och tar oss med Stena Line från Göteborg till Fredrikshamn. När vi lämnat Göteborgs hamn njuter vi av skärgårdsvyer innan vi kommer längre ut på Skagerraks vatten. Dagen tillbringas i Skagen, där vi promenerar i det mysiga samhället eller åker ut till Grenen där Kattegatt och Skagerrak möts.

Vidare mot Hirtshals för avfärd med Fjord Lines nya högklassiga fartyg mot Norge kl. 20.00. Fartyget ankommer först Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp och fortsätter sedan längs kusten till Bergen, ankomst kl. 12.30. Under eftermiddagen gör vi en tur med lokalguide i Bergen innan vi åker till vårt hotell i Voss för övernattning.

Nu är det en ny dag och vi börjar med en båttur mellan Gudvangen och Flåm. Vi tar sedan tåget genom Flåmsdalen upp till Vatnahalsen, en av världens vackraste tågsträckor, och väl uppe finns tid att njuta av utsikten och landskapet innan vi åker ner igen. Bussen möter upp oss på stationen och vi reser vidare mot Geilo för övernattning.

Efter frukost lämnar vi Geilo och hemresan går genom den vackra Hallingdalen och vidare förbi den natursköna Tyrifjorden och mot hemorten.

Mer Fjord Line
Prova sträckan Bergen – Stavanger! Att åka sjövägen mellan Vestlandets huvudstäder Bergen och Stavanger tar ca 5 ½ timma med Fjord Lines fartyg, vilket är ungefär lika lång tid som det tar med bussen. Ombord kan vi äta en god måltid, koppla av och njuta av den fina utsikten över Vestlandskysten. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med reseupplägg och offert!